Connect with us

LIFE

Ανακάλυψε πως να φτιάξεις ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον-Δοκίμασέ το!

Published

on

δουλεια,δουλεια αθηνα,δουλεια απο το σπιτι για μαμαδεσ,δουλεια πατρα,δουλεια απο το σπιτι,δουλεια στο εξωτερικο,δουλεια για φοιτητεσ,δουλεια θεσσαλονικη,δουλεια λαρισα

Η εργασία είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής κάθε ατόμου. Εργαζόμαστε για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας, αλλά και για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Πόσος χρόνος ξοδεύετε στη δουλειά σας; Σου αρέσει? Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι Αμερικανοί περνούν σχεδόν εννέα ώρες σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την….. εργασία κατά τη διάρκεια της ημέρας τους. Είναι σχεδόν σαράντα επτά ώρες την εβδομάδα. Και αν μετράτε και προσθέτετε 8 ώρες ύπνου, αποδεικνύεται ότι ξοδεύετε περισσότερο από το 70% του χρόνου σας για ύπνο και εργασία.

Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να ενδώσετε εντελώς στη δουλειά σας και να την αγαπήσετε. Μην ξεχνάτε λοιπόν, παιδιά, ότι ένα υγιές και θετικό εργασιακό περιβάλλον είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας. Εάν ψάχνετε τρόπους να αγαπάτε να περνάτε χρόνο στη δουλειά, έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με 7 τρόπους για να δημιουργήσετε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον. Ας τα ελέγξουμε!

# 1. Διατηρήστε τον χώρο εργασίας σας καθαρό και οργανωμένο

Η καθαριότητα είναι το κλειδί για την υγεία σας. Το γεγονός είναι ότι η σκόνη και τα βακτήρια μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας. Το σύνδρομο άρρωστου κτιρίου (SBS) είναι ένα φαινόμενο που προκαλεί μια ποικιλία ασθενειών και συμπτωμάτων. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το SBS λόγω χημικών ή βιολογικών ρύπων, ανεπαρκούς αερισμού ή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα και να αυξήσει την απουσία.

Υπάρχει ένας τρόπος να προστατευτείτε – το Φενγκ Σούι, αφού εστιάζει στην ειδική διάταξη κτιρίων και αντικειμένων και μπορεί να σας βοηθήσει να προωθήσετε έναν αρμονικό χώρο εργασίας. Σας προτείνουμε να προσθέσετε μερικά εργοστάσια στον χώρο εργασίας σας για να δημιουργήσετε ένα ευχάριστο περιβάλλον και να καθαρίσετε τον αέρα. Δώστε προσοχή στη μαργαρίτα Gerbera, το Marginata και το κρίνο Peace, επειδή βοηθούν στην απομάκρυνση του βενζολίου και της φορμαλδεΰδης από το χώρο εργασίας.

# 2. Σωστή αστραπή

Ο σωστός φωτισμός είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας. Η απαλλαγή από το έντονο φως και τις σκιές μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την κόπωση των ματιών και τους πονοκεφάλους. Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι το φυσικό φως. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να καταφύγετε σε αυτήν την επιλογή, τότε μια ποιοτική ρύθμιση φωτισμού μπορεί να σας βοηθήσει να εκτελέσετε την εργασία σας αποτελεσματικά και με μικρότερο άγχος.

# 3. Βοηθήστε τον εαυτό σας να είναι άνετος

Δεν είναι μυστικό ότι για ένα ανθρώπινο σώμα είναι απλώς αδύνατο να καθίσετε 8 ώρες στη δουλειά. Ωστόσο, κανείς δεν ακύρωσε την εργασία, οπότε πρέπει να κάνετε τα πάντα για να αισθανθείτε άνετα κατά τις ώρες εργασίας. Για να απαλλαγείτε από την οδυνηρή συνεδρίαση καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε εργονομικά σωστές καρέκλες και λειτουργικά γραφεία. Επίσης, μην ξεχάσετε να κινηθείτε ενώ εργάζεστε για να απαλλαγείτε από μυϊκό πόνο. Μια μικρή εκπαίδευση θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε εύκολα αυτό το έργο.

# 4. Ενθαρρύνετε την ισορροπία εργασίας και ζωής

Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι Αμερικανοί εργάζονται περισσότερο ετησίως από τους ανθρώπους στις περισσότερες Δυτικές χώρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται 8 ώρες την ημέρα και αυτό θεωρείται φυσιολογικό, αλλά υπάρχουν εκείνοι που εργάζονται περισσότερο από 60 ώρες την εβδομάδα – μια 12ωρη εργάσιμη ημέρα.

Αυτή η υπερφόρτωση μπορεί να οδηγήσει ένα άτομο σε λιγότερα προβλήματα παραγωγικότητας, άγχους και υγείας. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό για τους υπαλλήλους να έχουν χρόνο να επισκεφθούν γιατρούς και να κάνουν κάποια προσωπικά ραντεβού κατά τις εργάσιμες ώρες. Για παράδειγμα, περιστασιακές δραστηριότητες εκτός και εντός του γραφείου βοηθούν στη δημιουργία συντροφικότητας.

# 5. Προώθηση της εκπαίδευσης και ενίσχυση της συνεργασίας

Προσπαθήστε να προωθήσετε την ομαδική εργασία και να δημιουργήσετε μια κουλτούρα όπου οι υπάλληλοί σας αισθάνονται ότι μπορούν να δώσουν και να λάβουν σχόλια ανοιχτά. Επιτρέποντας στους υπαλλήλους σας να μεγαλώσουν τη σταδιοδρομία, η εταιρεία σας θα αναπτυχθεί επίσης πιο γρήγορα. Επενδύοντας στην εκπαίδευση και την εκπαίδευση των υπαλλήλων σας, θα τους κάνετε πιο δυνατούς και πιο παραγωγικούς και θα εργαστούν ευτυχώς στην εταιρεία σας, φέρνοντας θετικά αποτελέσματα.

# 6. Αναγνωρίστε τη σκληρή δουλειά

Η σκληρή δουλειά απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και έπαινο. Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους σας για να λάβουν τα σχόλιά τους και να τους κάνουν ευτυχισμένους και ικανοποιημένους. Πιστέψτε μας, ένα απλό «ευχαριστώ» πραγματικά κάνει θαύματα.

# 7. Προωθήστε την ευεξία στο χώρο εργασίας

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υγιές περιβάλλον; Όλα είναι πολύ απλά, μπορείτε να προωθήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να δημιουργήσετε ορισμένα προγράμματα ευεξίας. Για παράδειγμα, ημέρες γυμναστικής ή αντιστάθμιση για μεγάλες ώρες εργασίας δίνοντας στους υπαλλήλους σας γυμναστικές συνδρομές. Απλώς θυμηθείτε ένα πράγμα: όσο πιο υγιές είναι το εργαζόμενο προσωπικό σας, τόσο λιγότερες ασθένειες θα έχουν και τόσο περισσότερη ενέργεια θα προσφέρουν στην εταιρεία.

 

 

Trending

© 2010-2021 - All rights reserved - NEOBLOGS.GR