Connect with us

NEWS

Άκης Πετρετζίκης: Το εμβόλιο του κορονοϊού και η συνταγή για σπιτικά σουβλάκια-Εντάξει δεν υπάρχει ο άνθρωπος!

Published

on

ακης πετρετζικης,ακησ πετρετζικησ,ακησ πετρετζικησ συνταγεσ,ακησ πετρετζικησ γλυκα,ακησ πετρετζικησ σχεση,ακησ πετρετζικησ γλυκα ψυγειου,ακησ πετρετζικησ eshop,ακης πετρετζικης κεικ,ακης πετρετζικης μελομακαρονα,ακησ πετρετζικησ τσουρεκι

Ο ταλαντούχος σεφ έχει πάντα πολλά πράγματα να μας μάθει όσον αναφορά την κουζίνα, τις συνταγές και γενικά όλοι “κοντά” του έχουμε γίνει καλύτεροι στο μαγείρεμα! Ο Άκης Πετρετζίκης, ο Masterchef της καρδιάς μας, είναι ετοιμοπόλεμος και έχει υποσχεθεί ότι θα μας κρατάει παρέα και σε αυτό τον δεύτερο γύρο καραντίνας.

Σήμερα λοιπόν ο Άκης, σε απάντηση ενός τρολαρίσματος που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, που θέλει τον γνωστό σεφ να έχει βρει το…”εμβόλιο” του κορονοϊού, παραθέτει την πιο επική συνταγή για σπιτικό σουβλάκι!

Εντάξει ήδη μας τρέχουν τα σάλια στο πάτωμα!

Συστατικά

  • 800 γρ. ψαρονέφρι
  • 1 κρεμμύδι, μεσαίο
  • 4 κλ. δεντρολίβανο
  • 3 κλ. θυμάρι
  • 2 σκ. σκόρδο, ολόκληρες ή σπασμένες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • πίτες για σουβλάκι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μικρό ταψί ρίχνουμε 5 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί, 2 κλωνάρια δενρολίβανο και μερικά κλωνάρια θυμάρι και αφήνουμε τα ξυλάκια για τα σουβλάκια να μαριναριστούν για 1-2 ώρες έτσι ώστε να μην καούν στο ψήσιμο (μπορούμε, εάν θέλουμε, να χρησιμοποιήσουμε και ανοξείδωτες σούβλες).
  • Αφαιρούμε τα παραφίλετα με ένα μαχαίρι από το κρέας μας. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού βγάζουμε τη λευκή ίνα που έχει στο πάνω μέρος το ψαρονέφρι. Είναι βασικό να το αφαιρέσουμε γιατί όσο και αν το μαγειρεύουμε παραμένει πολύ σκληρό.
  • Κόβουμε το κρέας σε ομοιόμορφα κυβάκια (πάχους 1 εκ.) και το ίδιο κάνουμε και με τα παραφίλετα. Αυτός ο τρόπος κοπής μας βοηθάει στο να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας.
  • Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί και βάζουμε μέσα το κρέας.
  • Κόβουμε στα 4 το κρεμμύδι, το χωρίζουμε στα “φύλλα” του και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο ταψί.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά μας, χωρίς τα κοτσάνια, και τα προσθέτουμε και αυτά στο κρέας.
  • Τέλος προσθέτουμε το λάδι, τις 5 κ.σ. ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα. Θα δούμε ότι το χρώμα του κρέατος θα αρχίσει να γίνεται άσπρο εξαιτίας του ξυδιού. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  • Μόλις μαριναριστεί το κρέας μας, περνάμε το κρέας εναλλάξ με κομμάτια κρεμμυδιού στα ξύλινα καλαμάκια ή στις ανοξείδωτες σούβλες.
  • Ψήνουμε τα ξυλάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν αλλά να είναι τραγανά.
  • Σερβίρουμε με πίτες, ντομάτες και τζατζίκι.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!

Advertisement

Trending