Άκης Πετρετζίκης: Θα μας κρατάει συντροφιά ΚΑΙ σε αυτή την καραντίνα! Φτιάξε τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ μαλακά μπισκότα του!

ακης πετρετζικης,ακησ πετρετζικησ,ακησ πετρετζικησ συνταγεσ,ακησ πετρετζικησ σχεση,ακησ πετρετζικησ γλυκα ψυγειου,ακης πετρετζικης κεικ,ακης πετρετζικης μελομακαρονα,ακησ πετρετζικησ τσουρεκι

Ο Άκης Πετρετζίκης, ο Masterchef της καρδιάς μας, είναι ετοιμοπόλεμος και έχει υποσχεθεί ότι θα μας κρατάει παρέα και σε αυτό τον δεύτερο γύρο καραντίνας. Ο ταλαντούχος σεφ έχει πάντα πολλά πράγματα να μας μάθει όσον αναφορά την κουζίνα, τις συνταγές και γενικά όλοι “κοντά” του έχουμε γίνει καλύτεροι στο μαγείρεμα! Παραδέξου το!

Σήμερα λοιπόν ανέβασε ένα βιντεάκι στα social media, που ανακοίνωσε ότι θα μας συντροφεύσει και σε αυτό το Lockdown, φορώντας μπλουζάκι «Ημέρα 1».

Μάλιστα βλέπουμε πως έχει στολίσει και το σπίτι του!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) στις

Επίσης σαν πρώτη καραντινάτη συνταγή, έχει μαλακά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας!

Σκέτο όνειρο από μας που μόλις τα δοκιμάσαμε!

Δείτε τη συνταγή:

Συστατικά

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο τη ζάχαρη καστανή, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, τις κουβερτούρες χοντροκομμένες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στον αέρα.
  • Με ένα scoop παγωτού παίρνουμε μείγμα και το τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Αφήνουμε μεγάλο κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν πολύ στον φούρνο. Δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας!
  • Ψήνουμε για 12-13 λεπτά το κάθε ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν για να σφίξουν και σερβίρουμε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της εκτέλεσης ΕΔΩ!

Διαβάστε περισσότερα