Άκης Πετρετζίκης: Φτιάχνει το απόλυτο ελαφρύ γλυκό-Πανακότα με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους! Θα το τολμήσεις;

άκης πετρετζίκης συνταγές, άκης πετρετζίκης συανταγές γλυκά, άκης πετρετζίκης συνταγές γλυκά ψυγείου, άκης πετρετζίκης συνταγές συκώτι, άκης πετρετζίκης συνταγές μελομακάρονα, άκης πετρετζίκης συνταγές κουλουράκια πασχαλινά, άκης πετρετζίκης συνταγές πρωτοχρονιάς, άκης πετρετζίκης συνταγές κοτόπουλο, άκης πετρετζίκης συνταγές της ημέρας, άκης πετρετζίκης συνταγές kitcen lab

Ο Άκης Πετρετζίκης, ο Masterchef της καρδιάς μας, είναι ετοιμοπόλεμος και έχει υποσχεθεί ότι θα μας κρατάει παρέα και σε αυτό τον δεύτερο γύρο καραντίνας. Ο ταλαντούχος σεφ έχει πάντα πολλά πράγματα να μας μάθει όσον αναφορά την κουζίνα, τις συνταγές και γενικά όλοι “κοντά” του έχουμε γίνει καλύτεροι στο μαγείρεμα! Παραδέξου το!

Αυτή τη φορά έρχεται να μας συγκλονίσει με το απόλυτο γλυκό που θα σε κάνει να τρελαθείς… Ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει για εμάς πανακότα με γάλα σόγιας και μαρμελάδα από φρούτα του δάσους, ένα γλυκό ελαφρύ και δροσερό, που θα σας φτιάξει τη μερά! Λοιπόν θα το δοκιμάσετε;

Εδώ σας έχουμε την συνταγή…

άκης πετρετζίκης συνταγές, άκης πετρετζίκης συανταγές γλυκά, άκης πετρετζίκης συνταγές γλυκά ψυγείου, άκης πετρετζίκης συνταγές συκώτι, άκης πετρετζίκης συνταγές μελομακάρονα, άκης πετρετζίκης συνταγές κουλουράκια πασχαλινά, άκης πετρετζίκης συνταγές πρωτοχρονιάς, άκης πετρετζίκης συνταγές κοτόπουλο, άκης πετρετζίκης συνταγές της ημέρας, άκης πετρετζίκης συνταγές kitcen lab

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι :

Για την πανακότα

  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 400 γρ. γάλα σόγιας
  • 40 γρ. μέλι
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για τη μαρμελάδα

  • 250 γρ. φρούτα του δάσους
  • 40 γρ. μέλι
  • 50 γρ. νερό
  • 10 γρ. σπόρους τσία
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. σμέουρα (raspberries)
  • 50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
  • φύλλα δυόσμου
  • 20 γρ. μέλι

Πάμε να δούμε τώρα πώς θα εκτελέσουμε την συνταγή!

Για την πανακότα

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη να μαλακώσουν.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα σόγιας, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το κάρδαμο, το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα για 4-5 λεπτά. Μόλις αρχίσει το γάλα να κοχλάζει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Στραγγίζουμε πολύ καλά τις ζελατίνες με τα χέρια μας και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν τα φύλλα ζελατίνης.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 ποτήρια και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει η πανακότα, για τουλάχιστον 4-5 ώρες.

Για τη μαρμελάδα με φρούτα του δάσους

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τα φρούτα του δάσους, το μέλι, το νερό, και βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα.
  • Προσθέτουμε τους σπόρους τσία, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Αφήνουμε τη μαρμελάδα στην άκρη να κρυώσει καθώς όσο κρυώνει τόσο πιο  παχύρευστη γίνεται.

Για τη σύνθεση

  • Απλώνουμε πάνω από κάθε πανακότα 1 κ.σ. μαρμελάδα και διακοσμούμε με raspberries, blueberries και φύλλα δυόσμου.
  • Πασπαλίζουμε με μέλι και σερβίρουμε.