Αγαπάς την σοκολάτα; Μάθε τα 10 μυστικά για να φτιάξεις την πιο επική μους σοκολάτας!

μους σοκολατας,μους σοκολατας με κακαο,μους σοκολατας για γεμιση τουρτας,μους σοκολατας για τουρτα,μουσ σοκολατασ με αβοκαντο,μους σοκολατας με μπισκοτα,μους σοκολατας με μαρεγκα,μους σοκολατας γιωτης,μους σοκολατας με γιαουρτι

Μάθετε πώς να φτιάξετε ένα νόστιμο μους σοκολάτας που σίγουρα θα σας ευχαριστήσει! Η μους σοκολάτας δεν είναι πολύ περίπλοκο επιδόρπιο, αλλά μερικές φορές μπορεί να μετατραπεί σε φιάσκο. Καμένη σοκολάτα, ασπράδι αυγού που παραμένει καταρροή, πάρα πολύ ζάχαρη … Δείτε πώς μπορείτε να αποφύγετε λάθη και να φτιάξετε μία υπέροχη μους!

Επιλέγοντας τη σωστή σοκολάτα

Για να φτιάξετε μια καλή μους σοκολάτας, πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη σοκολάτα . Επιλέξτε ποιοτική σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο, ιδανικά μαύρη σοκολάτα για να αποφύγετε την υπερβολική εμφάνιση του μους. Εάν χρησιμοποιείτε 80% σοκολάτα, το μους σας είναι πιθανό να είναι πολύ πικρό. Χρησιμοποιήστε τις μάρκες Nestle ή Valrhona. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε κακάο δίκαιου εμπορίου χύμα, ή σε μπαρ σε ορισμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Λιώσιμο της σοκολάτας

Για να λιώσετε τη σοκολάτα, ξεχάστε το φούρνο μικροκυμάτων. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να το μαγειρέψετε σε μπέιν-μαρί, σε ένα μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό σε χαμηλή φωτιά. Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος έχει το πλεονέκτημα της μη υπερθέρμανσης της σοκολάτας. Θυμηθείτε να ανακατεύετε τακτικά για να το βοηθήσετε να λιώσει.

Ζάχαρη … ή όχι!

Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από ένα μους σοκολάτας που είναι πολύ γλυκό. Είναι μια κοινή παρανόηση ότι η ζάχαρη κάνει τη σοκολάτα καλύτερη γεύση, αλλά στην πραγματικότητα, τείνει να αναλάβει. Εάν χρησιμοποιείτε ποιοτική σοκολάτα, περιορίστε την ποσότητα ζάχαρης ή μην χρησιμοποιήσετε καθόλου .

Η σημασία των αυγών

Για να φτιάξετε την τέλεια μους σοκολάτας, χρειάζεστε εξαιρετικά φρέσκα αυγά. Το μους σας θα κρατήσει καλύτερα και θα έχει καλύτερη γεύση. Το ιδανικό είναι να τα χρησιμοποιείτε σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάλτε τα λοιπόν τουλάχιστον μία ώρα πριν τα μαγειρέψετε

Με ή χωρίς κρέμα

Μερικοί σεφ προτείνουν μια συνταγή για μους σοκολάτας φτιαγμένη με ganache, η οποία είναι μια προετοιμασία φρέσκιας κρέμας και σοκολάτας. Εάν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, το μους σας θα είναι πιο ελαφρύ και κρεμώδες. Αν, αντίθετα, προτιμάτε μια πυκνή και συμπαγή μους, μην προσθέτετε κρέμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε δύσκολες κορυφές

Για να είναι επιτυχής μια μους σοκολάτας, πρέπει να κτυπήσετε τα ασπράδια των αυγών έως ότου είναι σκληρά. Για να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι το ασπράδι σας δεν περιέχει κρόκο. Εάν συμβαίνει αυτό, αφαιρέστε τον κρόκο χρησιμοποιώντας ένα κέλυφος. Τα λευκά πρέπει να είναι αγνά.

Ξεκινήστε χτυπώντας τα ασπράδια των αυγών σας με ένα ηλεκτρικό σύρμα ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων σε μέτρια ταχύτητα. Αυξήστε σταδιακά την ταχύτητα. Πρέπει να είναι λεία, σταθερή και γυαλιστερή. Στη συνέχεια θα πρέπει να ενσωματωθούν στο μους σοκολάτας σας με μεγάλη λιχουδιά ώστε να μην τα σπάσουν.

Απαραίτητη ανάπαυση

Αν νομίζατε ότι θα φάτε το μους σοκολάτας σας μόλις το φτιάξατε, κάνετε λάθος. Μους σοκολάτας χρειάζεται ξεκούραση. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 ώρες πριν το φάτε για να το αφήσετε να ρυθμιστεί σωστά.

Ένα επιδόρπιο πρέπει να τρώτε πολύ γρήγορα

Ακόμα κι αν το μους σοκολάτας χρειάζεται ξεκούραση, δεν θα διαρκέσει για πάντα. Όπως όλα τα παρασκευάσματα με βάση τα αυγά, θα πρέπει να διατηρείται για 2 έως 3 ημέρες το πολύ .

Γευτείτε μους σοκολάτας

Για να δώσετε ένα άγγιγμα της πρωτοτυπίας χωρίς να το παραμορφώσετε, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε την τελευταία στιγμή, πριν το βάλετε στο ψυγείο:

Φασόλι Τόνκα

Τζίντζερ σε σκόνη

Κόκκοι κακάου

Καφές

Φλούδα εσπεριδοειδών

Έκδοση Vegan

Αν ανήκετε στους χορτοφάγους, χρησιμοποιήστε το νερό από τα ρεβίθια και κτυπήστε τα σαν ασπράδια αυγών. Για την ποσότητα, προσθέστε τόσο λιωμένη σοκολάτα όσο νερό από ρεβίθια.