Connect with us

LIFE

Αγάπα τον εαυτό του-Ντύσου ανάλογα με τον σωματότυπό σου!

Published

on

Το όνειρο κάθε γυναίκας είναι να φαίνεται τέλεια, αλλά, δυστυχώς, δεν έχουμε όλοι μας τέλειες αναλογίες. Συχνά,ένα όμορφο ντύσιμο που μοιάζει καλά σε ένα μανεκέν μπορεί να φαίνεται εντελώς διαφορετικό σε ένα πραγματικό άτομο. Το θέμα είναι ότι ο καθένας έχει τη δική του, ειδική δομή του σώματος……. Μερικοί έχουν μια στενή λεκάνη και πλατύς ώμους, άλλοι έχουν στρογγυλεμένους γοφούς και λεπτή μέση, άλλοι έχουν μια μικρή προτομή, αλλά μεγάλους γλουτούς κ.λπ. Εκτός αυτού, κάθε τύπος φιγούρας έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Ο καλύτερος τρόπος για να τα διορθώσετε είναι να επιλέξετε ρούχα ανά τύπο σχήματος. Ας δούμε ποια ρούχα κολακεύουν καλύτερα τον τύπο του σώματός σας.

Προσδιορίστε το σχήμα του σώματός σας

Γιατί είναι τόσο απαραίτητο να γνωρίζετε τον τύπο του σώματός σας; Η απάντηση είναι απλή: Υπάρχουν 5 τύποι γυναικείων σχημάτων: Apple (O), Pear (A), Rectangular (H), Rectangular (H), Inverted Triangle (T), Hourglass (X). Χρησιμοποιήστε υφασμάτινη ταινία για να μετρήσετε τις παραμέτρους του σώματός σας και να προσδιορίσετε τον τύπο του σώματός σας.

Βήμα 1. Βγάλτε τα ρούχα σας αφήνοντας μόνο εσώpουχα.

Βήμα 2. Μετρήστε το πλάτος των ώμων από τον ένα ώμο στον άλλο (το πλάτος, όχι το πλήρες περιθώριο και στις δύο πλευρές). Είναι καλύτερα να ζητήσετε από κάποιον να το κάνει για να πάρει τους σωστούς αριθμούς.

Βήμα 3. Πρέπει να μετρήσετε το μεγαλύτερο μέρος της προτομής σας. Η περιφέρεια του στnθους μετριέται στα πιο εμφανή σημεία του μαστοu. Βεβαιωθείτε ότι η ταινία κολλάει στο στnθος σας από άκρο σε άκρο.

Βήμα 4. Η μέση είναι το πιο στενό σημείο στο σώμα. Συνήθως, βρίσκεται περίπου 2-4 cm πάνω από τον ομφαλό. Μην σφίγγετε το στομάχι σας και μην το τραβάτε, απλώς σταθείτε όσο το δυνατόν πιο ίσια.

Βήμα 5. Μετρήστε τους γοφούς σας. Τα ισχία μετρώνται στο ευρύτερο μέρος. Είναι καλύτερα να μετρήσετε τους γοφούς σας μπροστά από τον καθρέφτη.

Ένα σχήμα σώματος της Apple (O)

Τα άτομα με σχήμα σώματος μήλου έχουν συνήθως μεγάλους ώμους, στρογγυλεμένη προτομή. Τα ισχία είναι περίπου ίσο με τους ώμους σε όγκο. Αλλά τα πόδια είναι συχνά πιο λεπτά. Όταν επιλέγετε ρούχα, το κύριο καθήκον αυτού του τύπου αμαξώματος είναι η οπτική επιμήκυνση της σιλουέτας με τη βοήθεια διαμήκων κατακόρυφων γραμμών. Είναι σημαντικό να τραβήξετε την προσοχή μακριά από το μεσαίο σώμα για να κάνετε την εμφάνισή σας πιο ισορροπημένη. Γι ‘αυτό πρέπει να επιδείξετε τα πόδια σας ή να φορέσετε το φόρεμα με ντεκολτέ V ή βαθιά V που δημιούργησαν μια επιμήκη ψευδαίσθηση του σώματος. Η πιο κερδοφόρα επιλογή θα είναι ένα φόρεμα θηκάρι ή ένα φόρεμα με απλή, ευθεία κοπή. Αυτό θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση της σιλουέτας. Επίσης, οι ειδικοί προτείνουν να φοράτε τυπωμένα φορέματα ή σακάκια με μοτίβο, μονόχρωμη εμφάνιση, σκούρα χρώματα, φορέματα πλήρους ή 3/4 μανικιών, και όμορφες κορυφές.

Σχήμα αχλαδιού (Α)

Ο τύπος του αχλαδιού θεωρείται ο πιο θηλυκός. Εάν είστε ευτυχισμένος ιδιοκτήτης αχλαδιού σώματος, τότε οι ώμοι σας είναι στενοί και οι γοφοί είναι φαρτοί. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια ψευδαίσθηση ενός τύπου σώματος κλεψύδρας (τα skinny τζιν θα σας βοηθήσουν εδώ). Το κύριο σημείο εδώ είναι να επιτύχετε μια ισορροπία που σημαίνει ότι πρέπει να τονίσετε το πάνω μέρος του σώματος. Κατά τη διαμόρφωση μιας ντουλάπας, το κύριο καθήκον των γυναικών με σχήμα αχλαδιού είναι να επιτύχουν το αποτέλεσμα μαλακών και ογκωδών γραμμών. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να αυξηθεί οπτικά το πλάτος των ώμων, να τονιστεί η προσοχή που αποσπά την προσοχή από το κάτω μέρος του σώματος. Τα καλύτερα ρούχα για το σχήμα του σώματός σας θα είναι παντελόνια με φαρδιά πόδια, φούστες A-line ή τυπωμένα και μοτίβα φορέματα, μπλουζάκια, μπλούζες V ή βαθύ V. Αποφύγετε τις κορυφές και τα χαλαρά κάτω μέρη.

Σχήμα σώματος ορθογωνίου (H)

Το σώμα σε σχήμα ορθογωνίου είναι συνήθως καλά ισορροπημένο από τους ώμους έως τους γοφούς. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί η εμφάνιση στρογγυλεμένων σχημάτων και να μαλακώσει το γωνιακό σχήμα. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε μοντέλα ρούχων που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τη γραμμή των γοφών και να τονίσετε τη μέση. Επιλέξτε ημι-γειτονικά ρούχα που θα επαναλαμβάνουν το σχήμα του σώματός σας κάνοντας απαλή έμφαση στη μέση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα πράγματα για να στρογγυλοποιήσετε λίγο τις μορφές του σώματός σας: περικοπές, διακοσμητικές ραφές, πτυχές, τσέπες που βρίσκονται στους γοφούς, κάθετες γραμμές που συγκλίνουν στη μέση. Το κύριο σημείο εδώ είναι να κάνουμε μια αντίθεση μεταξύ του άνω και του κάτω μέρους του σώματος για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα (οι ζώνες θα σας βοηθήσουν εδώ). Φορέστε φορέματα ή φούστες που δημιουργούν όγκο στους γοφούς, για παράδειγμα, πλισέ φούστα, φούστα με τουλίπα, πράγματα με κουρτίνες ή μπάσκετ. Επιλέξτε παντελόνι που διπλώνουν στη μέση, στενεύουν προς τα κάτω, ίσια, ξεφλουδισμένα από τους γοφούς. Οπτικά, οι τσέπες στο πίσω μέρος θα βοηθήσουν να δώσουν όγκο στους γλουτούς. Αποφύγετε πολύ σφιχτά ρούχα, φορέματα που είναι γενικά και πολύ μακριά ζακέτες και σακάκια.

Σχήμα σώματος ανεστραμμένου τριγώνου (Τ)

Αυτό το σχήμα του αμαξώματος χαρακτηρίζεται από ευρείς ώμους, το μέγεθος των οποίων είναι μεγαλύτερο από τους γοφούς. Η μέση εκφράζεται ελάχιστα και το κάτω μέρος φαίνεται πολύ μικρότερο από το πάνω μέρος. Επομένως, τα ρούχα για αυτόν τον τύπο σώματος πρέπει να επισημαίνουν τον όγκο των γοφών και να μειώσουν οπτικά τους ώμους. Ως εκ τούτου, επιλέξτε μια φούστα με μολύβι, κοκαλιάρικα τζιν, μπλουζάκια V-neck και μπλούζες. Αποφύγετε τα μοτίβα, τα βολάν, τα στρώματα στο πάνω μέρος του σώματος, το στυλ να είναι όσο το δυνατόν μινιμαλιστικό. Ωστόσο, όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να εφαρμοστούν στο κάτω μέρος του σώματός σας για να το κάνετε οπτικά μεγαλύτερο.

Σχήμα σώματος κλεψύδρας (X)

Η κλεψύδρα είναι ένα παράδειγμα θηλυκότητας και αρμονίας στην εμφάνιση, τα οποία χαρακτηρίζονται από ανάλογο πάνω και κάτω μέρος με μια καλά καθορισμένη μέση. Όσον αφορά τον όγκο, τα ισχία είναι περίπου ίσα με τους ώμους. Η γραμμή των γοφών είναι καμπύλη, η προτομή και οι γλουτοί είναι στρογγυλεμένοι. Όταν επιλέγετε ρούχα, ο κύριος στόχος αυτού του σχήματος είναι να τονίσει τη θηλυκότητα και την απαλότητα, τονίζοντας την ομαλή σιλουέτα. Μπορείτε να επιλέξετε φορέματα που φορούν στη μέση, μπλουζάκια V ή βουτιά V, ζώνες και φορέματα A-line.

Trending