Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πετάς το νερό από τα μακαρόνια-Δες τι μπορείς να φτιάξεις!

ζυμαρικα,ζυμαρικα ειδη,ζυμαρικα συνταγεσ,ζυμαρικα φουρνου,ζυμαρικα με λαχανικα,ζυμαρικα απο οσπρια,ζυμαρικα χωρισ γλουτενη,ζυμαρικα με τονο

Είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να τρώνε ζυμαρικά κάθε μέρα; Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι όλοι κάνουμε ένα μεγάλο λάθος όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια ή πέννες πετάμε το νερό! Ποιος δεν το κάνει αυτό; Τελειώσατε να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας και μετά ρίχνετε όλο το νερό που έχετε χρησιμοποιήσει αμέσως στην αποχέτευση…..

Είναι κάτι που όλοι κάνουμε, αλλά πραγματικά δεν πρέπει, γιατί το νερό ζυμαρικών είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο.

Κρεμώδη πιάτα ζυμαρικών
Στην ιταλική κουζίνα, το νερό ζυμαρικών επαναχρησιμοποιείται συνήθως για να βοηθήσει στη δημιουργία της σάλτσας . Όταν μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας, θα ήταν καλύτερο να το στραγγίξετε πάνω από ένα ξεχωριστό δοχείο ή να βγάλετε μερικές κουτάλες από αυτά πριν τα πετάξετε.

Βάλτε τα ζυμαρικά πίσω στην κατσαρόλα, προσθέστε τη σάλτσα και, ανάλογα με το ποσό που παράγετε, προσθέστε επίσης λίγο νερό ζυμαρικών. Ανακατέψτε τα πάντα καλά, ώστε όλα να συνδυάζονται και τα ζυμαρικά απορροφούν τη σάλτσα πολύ καλά. Χάρη στην προσθήκη μέρους αυτού του νερού, τα πάντα θα είναι πολύ πιο κρεμώδη – απλά νόστιμα!

Αυτό το κόλπο λειτουργεί με όλες τις σάλτσες, είτε είναι καρμπονάρα, Μπολονέζ, σάλτσες κρέμας και πολλά άλλα!

Νερό και πέστο
Όσον αφορά τις σάλτσες από βότανα, όπως το πέστο , είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι πολύ ζεστό, καθώς μπορεί να κάψει τα βότανα και να προκαλέσει ελαφρώς πικρή γεύση.

Θα μπορούσατε επίσης να αναμίξετε πέστο με λίγο νερό ζυμαρικών για να το κάνετε περισσότερο. Πασπαλίζουμε λίγο παρμεζάνα πάνω από το τελικό πιάτο και Bon Appétit !

Διαβάστε περισσότερα