Αυτές είναι οι 5 πιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ δίαιτες-Προσοχή ΠΡΕΠΕΙ να τις αποφεύγετε!

Οι δίαιτες μανίας έχουν γίνει δημοφιλείς από τον περασμένο αιώνα και είναι πλέον ολόκληρη η επιδημία αφού οι νεαρές γυναίκες πεθαίνουν λόγω των κοινωνικών εικόνων και των συνθημάτων μάρκετινγκ: «Μην τρώτε αν θέλετε να είστε λεπτές.» Η απελπισία για απώλεια βάρους μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο υπερβολική……

Με τα χρόνια, οι γυναίκες έχουν δοκιμάσει τις πιο περίεργες και επικίνδυνες δίαιτες, οι οποίες φέρνουν μόνο προσωρινά αποτελέσματα, προκαλώντας σοβαρή βλάβη στην υγεία σας.

1. Διατροφή HCG – δίαιτα ορμονών χοριογονοναδοτροπίνης

Η διατροφή hCG ήταν δημοφιλής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, που προσφέρθηκε από τον Βρετανό γιατρό, Albert TW Simeons. Περιλάμβανε δίαιτα 500 θερμίδων την ημέρα και λήψη καθημερινών συμπληρωμάτων ένεσης της ορμόνης χοριογοναδοτροπίνης (HCG). Δεν υπήρχε ένδειξη ότι αυτή η ορμόνη βοηθά στην απώλεια βάρους στην απώλεια βάρους, αλλά η αυστηρή πρόσληψη θερμίδων μόλις 500 θερμίδων την ημέρα, προκάλεσε λιμοκτονία και οδήγησε σε πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου.

2. The Cleanse Diet: Πρόκειται για μια υγρή δίαιτα νηστείας, η οποία αποτελείται από λεμονάδα, σιρόπι σφενδάμου και πιπέρι καγιέν. Η δίαιτα δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 10 ημέρες, αλλά επηρεάζει την υγεία με επικίνδυνους τρόπους. Η περίοδος σας εξαφανίζεται, χάνετε τη συνείδηση, έχετε προβλήματα πέψης και πόνο στο στομάχι. Πείνατε το σώμα σας από ζωτικά θρεπτικά συστατικά και στερεά τρόφιμα. Νιώθετε κουρασμένοι και εξαντλημένοι.

3. Η δίαιτα με ταινία

Δεν ξέρω πόσο απελπισμένη πρέπει να είναι μια γυναίκα για να δοκιμάσει αυτή τη δίαιτα. Αυτή είναι μια από τις πιο επικίνδυνες δίαιτες για το σώμα σας, η οποία περιλαμβάνει την κατανάλωση ενός χαπιού που αναπτύσσει μια ταινία στη στομάχι σας. Το ζεστό καταναλώνει το φαγητό που τρώτε.

Όμως, η ταινία θα καταναλώνει όχι μόνο τα τρόφιμα που τρώτε, αλλά θα τρέφεται και με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας. Εκτός αυτού, μπορεί να κινηθεί στον εγκέφαλό σας και να προκαλέσει θάνατο. Η δίαιτα της ταινίας δεν είναι πλέον νόμιμη.

4. Η παιδική διατροφή

Η διατροφή συνίστατο σε ένα βάζο παιδικής τροφής που καταναλώνεται δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Περιορίζει τις θερμίδες, τις βιταμίνες και την υγιεινή διατροφή των ενηλίκων. Όταν επιστρέψετε στο κανονικό φαγητό, το βάρος θα αρχίσει γρήγορα να επιστρέφει.

5. Η διατροφική διατροφή

Επιτρέπονται μόνο φρούτα! Και πάλι, δεν παίρνετε θρεπτικά συστατικά, λίπη και πρωτεΐνες. Καθώς τα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αυτή η δίαιτα μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2!

 

Διαβάστε περισσότερα