Connect with us

NEWS

Αυτά είναι τα 3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν θες να πετύχεις το τέλειο μαγείρεμα στο κρέας!

Published

on

μαγειρεμα κρεατος,μαγειρεμα παγωμενου κρεατος,μαγειρεμα κατεψυγμενου κρεατος,υγιεινο μαγειρεμα κρεατος,μαγειρεμα μοσχαρισιου κρεατος

Ένα καλομαγειρεμένο βόειο κρέας είναι πάντα μια καλή επιλογή για τη συνοδεία ζυμαρικών, ρυζιού ή λαχανικών. Συνήθως βγάζουμε το μπιφτέκι από τη συσκευασία του, το βάζουμε σε ένα καυτό τηγάνι με λίγο λάδι, προσθέτουμε αλάτι, το τρυπάμε με ένα πιρούνι για να το αναποδογυρίσουμε και είναι έτοιμο. Θα εκπλαγείτε όμως όταν ανακαλύψετε ότι…..

όλα αυτά είναι λάθη! Εδώ είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά το μαγείρεμα ενός κομματιού κρέατος.

Χρησιμοποιώντας αντικολλητικό τηγάνι

Όλοι έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι όταν πρόκειται για μαγείρεμα κρέατος, αλλά αυτό είναι λάθος, καθώς τα αντικολλητικά τηγάνια δεν είναι πρακτικά. Αυτό σημαίνει ότι το κρέας δεν θα λυγίσει τέλεια και θα τείνει να αφυδατωθεί μ, καθιστώντας το πιο ξηρό και λιγότερο τρυφερό.

Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο ή ένα ταψί: το κρέας θα μαγειρευτεί στη συνέχεια τέλεια!

μαγειρεμα κρεατος,μαγειρεμα παγωμενου κρεατος,μαγειρεμα κατεψυγμενου κρεατος,υγιεινο μαγειρεμα κρεατος,μαγειρεμα μοσχαρισιου κρεατος

Το μαγείρεμα του κρέατος ενώ είναι ακόμα κρύο

Λέγεται συχνά ότι το αλάτι θα κάνει το κρέας πιο σκληρό, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αυτό που αλλάζει την υφή του είναι η διαφορά θερμοκρασίας. Θα πρέπει να σκεφτείτε να βγάζετε το κρέας από 30 λεπτά έως 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε για να αποφύγετε την αντίθεση του κρύου κρέατος και του ζεστού τηγανιού.

Κολλώντας ένα πιρούνι στο κρέας για να το αναποδογυρίσετε

Κατά το θωράκισμα κρέατος, υπάρχει η τάση να χρησιμοποιείτε ένα πιρούνι για να το αναποδογυρίσετε. Ωστόσο, αυτή η μικρή συνήθεια δεν είναι ιδανική για τη διατήρηση του κρέατος τρυφερού και ζουμερού. Αντίθετα, τσιμπώντας το κρέας, ο χυμός διαφεύγει και καταλήγετε με ένα πολύ σκληρό κομμάτι κρέατος Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε σπάτουλα ή λαβίδες.

Την επόμενη φορά, το κρέας σας θα μαγειρευτεί τέλεια!

Trending