5+1 ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ γεύματα για ΚΑΨΙΜΟ λίπους στην δουλειά-Θα σας ΛΥΣΕΙ τα χέρια!

Όλοι θέλουμε να είμαστε υγιείς, λεπτοί και όμορφοι. Η διατροφή παίζει κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη αυτών των στόχων. Υγιεινή διατροφή σημαίνει να τρώτε τα σωστά τρόφιμα όλη την ώρα. Συνήθως, περνάμε τουλάχιστον 8 ώρες στο γραφείο που είναι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Δεν καταφέρνουμε όλοι να τηρούμε ένα υγιεινό….τρόπο διατροφής, καθώς δεν είναι όλα τα γραφεία εξοπλισμένα με τραπεζαρίες, κουζίνες ή εστιατόρια σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Τότε, τι πρέπει να κάνουμε;

Πρέπει να είστε έτοιμοι να έχετε μαζί σας ένα υγιεινό κουτί μεσημεριανού γεύματος. Ένα κουλούρι ή προϊόντα από ένα σούπερ μάρκετ δεν είναι επιλογή. Και ακόμη και το υγιές γιαούρτι ή τα φρούτα είναι ένα σνακ, όχι ένα πλήρες γεύμα. Έτσι, εάν δεν ξέρετε πώς να διαφοροποιήσετε ένα βαρετό γεύμα στο γραφείο και έχετε κουραστεί να ψάχνετε νέες συνταγές, τότε ρίξτε μια ματιά στην επιλογή μας. Η μερίδα της έμπνευσης και των νέων ιδεών για μεσημεριανό είναι εγγυημένη! Θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να επιτύχετε τον στόχο απώλειας βάρους σας, αλλά και να βελτιώσετε τη γενική υγεία σας.

1. Σάντουιτς ντομάτας & Αβοκάντο

Συστατικά

• 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως

• ¼ αβοκάντο, πουρέ

• 3 φέτες ντομάτας

• ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

• 1 φλιτζάνι ανάμεικτα χόρτα σαλάτας ή σπανάκι μωρού

• 2 κουταλάκια του γλυκού βαλσάμικο ξύδι

• 1 μεσαίο ώριμο αχλάδι

Παρασκευή:

• Απλώστε το αβοκάντο σε μια φέτα ψωμί, με ντομάτα και τυρί. Ψήστε το σάντουιτς σε φρυγανιέρα μέχρι να λιώσει το τυρί (4-6 λεπτά).

• Αφαιρέστε προσεκτικά το τοστ και βάλτε χόρτα πάνω από την πλευρά του τυριού. Πασπαλίζουμε με ξύδι και γεμίζουμε με το υπόλοιπο τοστ. Μπορείτε να κόψετε το σάντουιτς στη μέση, να το σερβίρετε με αχλάδι.

2. Σάντουιτς με σαλάτα αυγών

Αυτή η συνταγή με σαλάτα αυγών συνοδεύεται από άνηθο και ξύσμα λεμονιού. Η τραγανή πανσέτα προσθέτει υφή και γεύση. Εάν δεν θέλετε να βάλετε την πανσέτα, δοκιμάστε λίγη κάπαρη εναλλακτικά.

Συστατικά

• 4 μεγάλα αυγά

• 2 λεπτές φέτες παγκέτα (περίπου 1 1/2 ουγκιές)

• 3 κουταλιές μαγιονέζα

• 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο ή σχοινόπρασο, καθώς και περισσότερα για γαρνιτούρα

• 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

• Τσίμπημα αλατιού

• Αλεσμένο πιπέρι για γεύση

• 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, ελαφρώς φρυγανισμένο

• 2 φύλλα από το μαρούλι της Βοστώνης

Παρασκευή

Βράστε τα αυγά σε υψηλή φωτιά, όταν μαγειρευτούν αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε κρύο νερό, αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε την παγκέτα σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να τραγανιστεί στο τηγάνι (3 λεπτά ανά κάθε πλευρά). Στη συνέχεια, ξεφλουδίστε τα αυγά και πολτοποιήστε τα σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε μαγιονέζα, άνηθο (ή σχοινόπρασο), ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και την παγκέτα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά. Γεμίστε κάθε κομμάτι τοστ με φύλλα μαρουλιού και 1/2 φλιτζάνι σαλάτα αυγού. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τη σαλάτα αυγών στο ψυγείο για έως και 1 ημέρα.

3. Σαλάτα ρεβίθια

Συστατικά

Σάλτσα

• 1 μικρό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο

• ¾ φλιτζάνι μη λιπαρό τυρί cottage

• ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα μειωμένου λίπους

• 2 κουταλιές της σούπας βουτυρόγαλα

• 2 κουταλιές ξύδι λευκού κρασιού

• ¼ φλιτζάνι μη λιπαρό γάλα

• 1 κουταλιά της σούπας άνηθο

• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

• ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σαλάτα ρεβίθια

• 1 7 ουγκιές μπορεί να πάρει ρεβίθια

• 3 φλιτζάνια ξεφλουδισμένο, σπόρο και σε κύβους αγγούρι

• 2 φλιτζάνια μισή ντομάτα σταφυλιού ή ντοματίνια

• ¼ φλιτζάνι θρυμματισμένο τυρί φέτα μειωμένου λίπους

• ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους

• ½ φλιτζάνι σάλτσα κρεμώδους άνηθου ράντσο

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

Παρασκευή

Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα: Πάρτε έναν επεξεργαστή τροφίμων και προσθέστε κρεμμύδι, τυρί cottage, μαγιονέζα, σκόνη βουτυρογάλατος και ξύδι. Επεξεργαστείτε τα συστατικά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε το γάλα ενώ ο επεξεργαστής βρίσκεται σε λειτουργία. Προσθέστε τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και επεξεργαστείτε μέχρι να συνδυαστούν. (Φτιάχνει 1 1/4 φλιτζάνια.) Μπορείτε να αποθηκεύσετε τη σάλτσα στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.

Για να προετοιμάσετε σαλάτα: Συνδυάστε ρεβίθια, αγγούρι, ντομάτα, τυρί και κρεμμύδι σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε σάλτσα και πιπέρι, ανακατέψτε τα υλικά.

4. Πίτα μπρόκολου, ζαμπόν και τυρί

Συστατικά

• 16 ουγκιές προμαγειρεμένες τεμαχισμένες πατάτες ή κατεψυγμένες καστανές (απόψυξη)

• 1 3/4 φλιτζάνια υγρό υποκατάστατο αυγού, όπως Egg Beaters, ή 8 αυγά, χτυπημένα, χωρισμένα

• 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1 κουταλιά της σούπας λάδι canola ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

• 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μπρόκολα

• 1 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί Cheddar

• ¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένο καπνιστό ζαμπόν

• ¾ φλιτζάνι ξινή κρέμα μειωμένου λίπους

• ¼ φλιτζάνι κιμά φρέσκο ​​κρεμμύδι

• ⅛ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς.Καλύψτε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Πιέστε την τυχόν υπερβολική υγρασία από τις παγωμένες πατάτες. Συνδυάστε τα με 1/4 φλιτζάνι αυγό, αλεύρι, λάδι και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά έως ότου οι πατάτες στην άκρη γίνουν καφέ. Στρώστε το ζαμπόν, το τυρί και το μπρόκολο στο φλοιό της πίτας. Χτυπάμε τα υπόλοιπα 1 1/2 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού, ξινή κρέμα, σχοινόπρασο και πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ. Καλύψτε το ταψί με ένα ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών πάνω από το γέμισμα. Ψήστε το πίτα για 50-60 λεπτά.

5. Ιταλικά χόρτα λαχανικών

Συστατικά

• 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, χωρισμένο σε δαχτυλίδια

• 5 με 6 καρδιές αγκινάρας, να ξεπλυθούν όμως και να κοπούν χοντρά

• 1 μέτρια ντομάτα, σε σπόρους και σε κύβους

• 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο

• 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

• 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

• 1 μπαγκέτα 16 έως 20 ιντσών, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως

• 2 φέτες τυρί provolone

• 2 φλιτζάνια τεμαχισμένο μαρούλι romaine

• 1/4 φλιτζάνι φέτες πιπεριάς, (προαιρετικό)

Παρασκευή

Βάλτε τα κρεμμύδια σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε σε κρύο νερό. Εν τω μεταξύ, ρίξτε καρδιές αγκινάρας, ντομάτα, ξύδι, λάδι και ρίγανη σε ένα μεσαίο μπολ. Κόψτε την μπαγκέτα σε 4 ίσα μήκη. Τραβήξτε περίπου τη μισή ψίχα ψωμιού από κάθε πλευρά. Στραγγίστε τα κρεμμύδια και στεγνώστε. Χωρίστε το προβολόνε ανάμεσα στα κάτω κομμάτια μπαγκέτα για να φτιάξετε σάντουιτς. Απλώστε στο παρασκευασμένο μείγμα και συμπληρώστε με το κρεμμύδι, το μαρούλι και την πιπεριά. Καλύψτε με τις μπαγκέτες. Σερβίρετε με ντομάτα και αγγούρι σαλάτα.

6. Σαλάτα καπνιστής αγκινάρας-σαρδέλας

Συστατικά

• ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

• 3 κουταλιές ξίδι sherry

• 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 

• 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon

• ¾ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

• ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• 3 φλιτζάνια ανάμεικτα χόρτα

• ½ φλιτζάνι κονσερβοποιημένες καρδιές αγκινάρας, ξεπλυμένες

• 2  κονσέρβες σαρδέλας

• ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες

Παρασκευή

Πάρτε ένα μπλέντερ, βάλτε λάδι, ξύδι, κρεμμύδι, μουστάρδα, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα συστατικά. Βάλτε τα χόρτα σε ένα ξεχωριστό μπολ σαλάτας και προσθέστε 2 κουταλιές της σάλτσας, ανακατέψτε τη σαλάτα (αποθηκεύστε την υπόλοιπη σάλτσα στο ψυγείο). Γεμίστε τα χόρτα με καρδιές αγκινάρας, σαρδέλες και κρεμμύδι.

Διαβάστε περισσότερα