Connect with us

LIFE

5 βασικά συστατικά σε μια σχέση που θα την κάνουν να αντέξει στο χρόνο και τις δυσκολίες!

Published

on

μακροχρονια σχεση,μακροχρονια σχεση και απιστια,μακροχρονια σχεση,μακροχρονια σχεση με παντρεμενο,μακροχρονια σχεση απο μικρη ηλικια,μακροχρονια σχεση χωρισμοσ,μακροχρονια σχεση χωρισ γαμο,μακροχρονια σχεση στα 20,μακροχρονια σχεση απο αποσταση

Σε διαφορετικούς ανθρώπους αρέσουν οι εντελώς διαφορετικές εκδηλώσεις προσοχής και αγάπης. Ο καθένας έχει τη δική του κατανόηση για το πώς θέλει να αντιμετωπιστεί. Αυτό είναι ένα είδος προσωπικής γλώσσας, που δεν συμπίπτει πάντα με τη γλώσσα του συνεργάτη. Για μερικούς ανθρώπους, η συνεχής φροντίδα και….. η βοήθεια είναι οι πραγματικές εκδηλώσεις της αγάπης, για άλλους – σημάδια προσοχής με τη μορφή εκπλήξεων, δώρων και λουλουδιών. Ωστόσο, τι μπορείτε να κάνετε αν θέλετε πραγματικά να σας δοθούν λουλούδια και δώρα, κομπλιμέντα και ο σύντροφός σας δεν το καταλαβαίνει αυτό; Αναζητώντας απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση, συναντήσαμε το βιβλίο “Five Love Languages” του Gary Chapman.

Ο Chapman διαχωρίζει τις έννοιες της αγάπης και του ερωτισμού. Ο ερωτευμένος είναι μια προσωρινή συναισθηματική έξαρση που ξαφνικά έρχεται στη ζωή και την αφήνει απροσδόκητα. Η αγάπη είναι μια επιλογή, μια πράξη βούλησης που απαιτεί πειθαρχία και ανάγκη ανάπτυξης. Κάνετε πολλά πράγματα για ένα άλλο άτομο και είστε ευχαριστημένοι που είστε ερωτευμένοι.

Η συνειδητή επιλογή είναι αντίθετη με την ευφορία του ερωτευμένου. Μπορείς να αγαπήσεις ο ένας τον άλλον ακόμα και μετά το συναίσθημα. Το ερώτημα είναι να κάνετε τη σωστή επιλογή υπέρ της αγάπης και του σεβασμού για τα συμφέροντα του συντρόφου σας. Το κύριο πράγμα είναι να μιλήσετε με τον σύντροφό σας χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του. Ο συγγραφέας διακρίνει πέντε γλώσσες αγάπης: ενθαρρυντικές λέξεις, χρόνο, δώρα, βοήθεια, άγγιγμα.

# 1. Ενθαρρυντικές λέξεις. Υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν πολύ σημαντικό να εκτιμηθούν και να επαινούνται. Όταν αυτοί οι άνθρωποι θαυμάζονται, είναι ευγνώμονες και έτοιμοι για τυχόν αιτήματα. Για παράδειγμα, για να ενσταλάξετε την εμπιστοσύνη στον σύντροφό σας, πρέπει απλώς να τον επαινείτε από καιρό σε καιρό. Οι σωστές λέξεις δίνουν αποφασιστικότητα και συντονισμό στη νίκη. Είναι σημαντικό να μπορείτε να θαυμάσετε όχι μόνο εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά και να πιστεύετε στην πιθανότητα του συντρόφου σας. Μιλήστε για αρετές, όχι μειονεκτήματα και θα κάνει τα πάντα για εσάς .

# 2. Χρόνος.Για τους ανθρώπους που μιλούν τη γλώσσα του χρόνου, το κύριο πράγμα είναι να περνούν χρόνο μαζί μεταξύ τους. Το να είσαι μαζί σημαίνει να προσέχεις ο ένας τον άλλον και όχι μόνο να είσαι κοντά. Όταν περνάτε χρόνο μαζί, θα πρέπει να δώσετε πλήρη προσοχή στον σύντροφό σας, να μιλήσετε, να εστιάσετε στον συνομιλητή σας και να μην δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι κάνετε όλα αυτά τα πράγματα. Συχνά οι άνθρωποι παρανοούν τις ανάγκες του συντρόφου τους. Εάν η γλώσσα του συντρόφου σας είναι ώρα, μην βιαστείτε να βρείτε λύσεις στα προβλήματά του. Πρέπει να είστε σε θέση να δείξετε ότι καταλαβαίνετε πόσο σκληρά και προσβλητικά είναι ο σύντροφός σας, επειδή θέλει να καταλάβει. Είναι απαραίτητο να ακούσουμε, να κατανοήσουμε, να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες του άλλου ατόμου. Μερικές φορές η εκμάθηση να ακούει είναι σχεδόν τόσο δύσκολη όσο η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Ωστόσο, η αλληλοκατανόηση θα πρέπει να γίνετε και από τους δύο. Προσπαθήστε να μην συμβουλεύεστε, αλλά να συμπαθείτε. Προσπαθήστε να καταλάβετε, όχι να προσφέρετε μια λύση. Κάντε περισσότερες ερωτήσεις και προσπαθήστε να εστιάσετε στο άτομο και όχι στο πρόβλημά του.

# 3. Δώρα: Για πολλούς, το να αγαπάς και να δίνεις είναι ένα και το ίδιο. Έτσι, για κάποιον τα δώρα είναι τα ορατά σύμβολα της αγάπης. Τα σύμβολα έχουν συναισθηματική αξία. Ταυτόχρονα, η τιμή των δώρων δεν είναι απολύτως σημαντική, διότι το κύριο πράγμα είναι η προσοχή. Όταν ψάχνετε ένα δώρο, σκέφτεστε για ένα άτομο και ξοδεύετε το χρόνο σας σε αυτό. Η γλώσσα των δώρων είναι η πιο απλή. Μπορείτε να αγοράσετε κάτι μικρό ή να φτιάξετε κάτι με τα χέρια σας. Ακόμη και η παρουσία σας μπορεί να γίνει δώρο. Εάν καταλαβαίνετε ότι χρειάζεστε αυτό το είδος προσοχής, πείτε το δυνατά. Ίσως ο σύντροφός σας απλά δεν καταλαβαίνει ότι αυτό είναι τόσο σημαντικό για εσάς.

# 4. Βοήθεια. Εάν σας φαίνεται ότι ο σύντροφός σας δεν σας βοηθά και είστε κουρασμένοι να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, τότε η γλώσσα σας είναι βοήθεια. Για αυτόν τον τύπο ανθρώπων, η βοήθεια κάνει κάτι για τον άλλο. Η βοήθεια μπορεί να είναι διαφορετική: να διορθώσετε κάτι, σε κρέας από την εργασία, να καθαρίσετε διαμέρισμα ή να περπατήσετε σκύλο

Βοηθώντας έναν σύντροφο, προσπαθείτε να τον ευχαριστήσετε, δείχνοντας την αγάπη σας. Σε τελική ανάλυση, η βοήθεια απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Εάν είναι πολύ σημαντικό να ζητήσετε βοήθεια από τον σύντροφό σας, αλλά δεν το καταλαβαίνει, ρωτήστε τον. Πρέπει να ζητήσετε βοήθεια, αλλά μην παραγγείλετε.

# 5. Αφή. Για μερικούς ανθρώπους, ο μόνος τρόπος να νιώσετε την αγάπη είναι να αγγίξετε. Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους να κρατούν τα χέρια τους, πρέπει να αγκαλιάζονται, να φιλιούνται, να αγγίζονται. Να είστε προσεκτικοί: δεν μπορούν να αρέσουν σε ό, τι σας αρέσει ο σύντροφός σας, οπότε είναι καλύτερα να τον ρωτήσετε για τις επιθυμίες του. Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους να αισθάνονται τη φυσική εγγύτητα ενός ατόμου . Εάν ο σύντροφός σας ανήκει σε αυτήν την ομάδα, το κύριο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να είστε κοντά σε μια δύσκολη στιγμή. Στην αγκαλιά σας ένα άτομο θα βρει περισσότερη άνεση από ό, τι σε οποιαδήποτε υποστηρικτική λέξη.

 

Trending

© 2010-2021 - All rights reserved - NEOBLOGS.GR