5 συμβουλές για να φτιάξετε το πιο ΝΟΣΤΙΜΟ και αφράτο ψωμί-Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

ψωμι,ψωμι με προζυμι,ψωμι στη γαστρα,ψωμι ολικησ,ψωμιερα,ψωμι θερμιδεσ,ψωμι ζεασ,ψωμι ακησ,ψωμι και αλατι

Η παραγωγή σπιτικού ψωμιού είναι πολύ ικανοποιητική , αλλά και νόστιμη: δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη μυρωδιά του ψωμιού που βγαίνει από το φούρνο. Αλλά μερικές φορές, ανεξάρτητα από την προσπάθεια που καταβάλλετε, δεν είστε σίγουροι ότι θα πετύχετε! Ακολουθούν 5 συμβουλές για να κάνετε το σπιτικό σας ψωμί επιτυχημένο!

1. Η σωστή μαγιά
Ο ιδανικός τρόπος για να έχετε ένα ωραίο, καλά αφράτο ψωμί είναι να χρησιμοποιήσετε τη σωστή μαγιά: ο καλύτερος είναι να χρησιμοποιήσετε είτε φρέσκια μαγιά, φρέσκια μαγιά είτε σκόνη μαγιάς. Ξεχάστε την αφυδατωμένη μαγιά του αρτοποιού, η οποία δεν θα κάνει τη δουλειά.

2. Το σωστό αλεύρι
Ξεχάστε το αλεύρι τύπου 45, το οποίο χρησιμοποιείται μόνο για ζαχαροπλαστική και χρησιμοποιήστε τουλάχιστον το αλεύρι τύπου 65. Προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε αλεύρι τύπου 150 που δεν αυξάνεται, επειδή έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη. Ανακατέψτε 300 g αλευριού (T65 ή T80) με 200 g αλεύρι T100, T110 ή T130.

3. Μεταλλικό νερό
Η χρήση νερού βρύσης, η οποία είναι πολύ σκληρή, μπορεί να δυσκολέψει την αύξηση του ψωμιού σας. Προτιμήστε μεταλλικό νερό!

4. Ζύμωμα
Για να έχετε καλά ψωμί, δεν υπάρχει μυστικό: πρέπει να ζυμώσετε έντονα! Χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων, ζυμώστε για 4 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και μετά 6 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα. Εάν ζυμώνετε με το χέρι, βασιστείτε στους μυς σας!

5. Υγρασία
Για να πάρετε μια ωραία κρούστα, χρειάζεστε υγρασία. Δύο συμβουλές: απλώστε νερό με μια βούρτσα στο ζυμωμένο ψωμί σας λίγο πριν το βάλετε στο φούρνο και, στη συνέχεια, βάλτε ένα ramekin γεμάτο με νερό καθ ‘όλη τη διαδικασία ψησίματος για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία ζεστή και υγρή: αυτό είναι απαραίτητο για μια ωραία καφέ και τραγανή κρούστα.

Διαβάστε περισσότερα