Connect with us

NEWS

4+1 μυστικά για να φτιάξετε τα λαζάνια των ονείρων σας-Θα απογειώσεις στους γευστικούς σου κάλυκες!

Published

on

λαζανια,λαζανια συνταγεσ,λαζανια με κιμα χωρισ μπεσαμελ,λαζανια με κιμα,λαζανια με σπανακι,λαζανια σουφλε,λαζανια χωρισ κιμα,λαζανια με λαχανικα

Αγαπάτε τη λαζάνια; Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι! . Η παραδοσιακή ιταλική συνταγή για λαζάνια αποτελείται από στρώματα ζυμαρικών, σάλτσα Μπολονέζ και μια πολύ κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ. Στο τέλος, έχετε ένα νόστιμο, ζεστό και λαχταριστό πιάτο. Για να προετοιμάσετε τα λαζάνια σας, θα χρειαστείτε ένα πιάτο με….. γκρατέν. Φροντίστε να προσαρμόσετε το μέγεθος του πιάτου στον αριθμό των επισκεπτών.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της παραγωγής λαζανιών είναι ότι μπορείτε να το κάνετε εκ των προτέρων. Στην πραγματικότητα, έχει καλύτερη γεύση όταν φτιάχτηκε την προηγούμενη μέρα. Αυτό το καθιστά ένα νόστιμο πιάτο που είναι επίσης πρακτικό για δείπνο με φίλους ή συγγενείς και θα είναι επιτυχία κάθε φορά.

Επίσης, σημειώστε ότι η λαζάνια παγώνει πολύ καλά και μπορεί να αποθηκευτεί για δύο έως τρεις μήνες. Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε αν έχετε περισσεύματα .. .

Σάλτσα μπεσαμέλ 
Εάν πρόκειται να φτιάξετε λαζάνια, θα χρειαστείτε σάλτσα μπεσαμέλ. Φέρνει μια απαλή, πολύ πλούσια πινελιά στη συνταγή. Αυτή η σάλτσα απαιτεί πολύ λίγα συστατικά και είναι εύκολο να φτιαχτεί. Απλώς ζεσταίνετε λίγο βούτυρο, προσθέστε αλεύρι ή άμυλο αραβοσίτου για να σχηματίσετε μια παχιά πάστα και μετά προσθέστε το γάλα χωρίς ανάδευση.

Ωστόσο, είναι πιθανό να έχετε μικρά κομμάτια στο μείγμα σας. Για να είστε σίγουροι ότι έχετε μια ομαλή, άψογη σάλτσα, απλώς ανακατέψτε την πριν ή μετά την προσθήκη όλων των συστατικών. Εάν το συνδυάσετε, η υφή της σάλτσας σας θα είναι τέλεια.

Για να δώσετε στα λαζάνια σας επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα στη μπεσαμέλ σας .

Μια νόστιμη σάλτσα από τη Μπολώνια
Η σάλτσα μπολονέζ είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί θα προσθέσει γεύση στα λαζάνια σας. Είναι καλύτερο να το μαγειρέψετε εκ των προτέρων, ώστε να έχει περισσότερη γεύση και η σάλτσα σας να είναι νόστιμη.

Ανακατέψτε λοιπόν ένα κρεμμύδι, λίγο σκόρδο, σέλινο, καρότα και ντομάτα και προσθέστε το βόειο κρέας. Μερικές συνταγές προτείνουν να αλλάξετε το κρέας προσθέτοντας κρέας λουκάνικου ή παγκέτα. Μόλις η σάλτσα σας μαγειρευτεί και σιγοβράσει, προσθέστε λίγο γεύση σε αυτό με φρέσκο ​​βασιλικό.

Να είστε γενναιόδωροι με τη σάλτσα. Με αυτόν τον τρόπο, τα λαζάνια σας θα καλυφθούν πλήρως.

Τέλεια μαγειρεμένα ζυμαρικά
Για να έχετε τέλεια μαγειρεμένο λαζάνια, είναι καλύτερο να αποφύγετε το προ-μαγείρεμα των φύλλων ζύμης. Πράγματι, το προ-μαγείρεμα θα δυσκολέψει τον χειρισμό των ζυμαρικών και επομένως θα ενώσει τα λαζάνια. Επιλέξτε  λαζάνια καλής ποιότητας και γίνετε γενναιόδωροι με σάλτσα μπεσαμέλ και Μπολονέζ. Εάν είναι ωραίο και υγρό, τα ζυμαρικά θα απορροφήσουν την περίσσεια και θα μαγειρέψουν αργά όταν εμποτιστούν στις σάλτσες.

Οδηγίες ψησίματος
Ένα καλό πιάτο λαζάνια είναι καλαίσθητο στο εσωτερικό και τραγανό στο εξωτερικό. Για τα τέλεια μαγειρεμένη λαζάνια, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190 ° C. Ψήστε τα λαζάνια για 40 λεπτά έως ότου ροδίσει το τυρί.

Πρωτότυπα toppings
Θέλετε να δοκιμάσετε μια λιγότερο παραδοσιακή συνταγή λαζάνια; Σίγουρα μπορείς! Δοκιμάστε μια σάλτσα ντομάτας χωρίς κρέας με μόνο λαχανικά ή tofu αντί για αλεσμένο βόειο κρέας. Θα πάρετε μια χορτοφάγος σάλτσα Μπολονέζ.

Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε την παραδοσιακή μπεσαμέλ με τα ακόλουθα toppings:

Butternut + κρέας
Μανιτάρια Butternut +
Σπανάκι + ρικότα
Σολομός + σπανάκι
Σολομός + πράσα
Μελιτζάνα + λιαστή ντομάτα

Trending