Connect with us

NEWS

3 λάθη που κάνουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε σούπα-Δες τι να αποφύγεις για να έχει το γευστικότερο αποτέλεσμα στο πιάτο σου!

Published

on

σουπα,σουπα κοτοπουλο,σουπα λαχανικων,σουπα βελουτε,σουπα μινεστρονε,σουπα για κολονοσκοπηση,σουπα κολοκυθασ,σουπα με ρυζι

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ωραίο μπολ σούπας για να σας ζεστάνει το φθινόπωρο. Οι εναλλακτικές είναι ατελείωτες: σούπα κολοκύθας, σούπα μανιταριών, σούπα καρότου με γάλα καρύδας! Θα μπορούσατε πιθανώς να έχετε μια διαφορετική σούπα κάθε εβδομάδα μέχρι το τέλος του χειμώνα……

Ωστόσο, παρόλο που η παρασκευή σούπας μπορεί να μην φαίνεται ότι απαιτεί κορυφαίες δεξιότητες μαγειρέματος, υπάρχουν πολλά λάθη που κάνουν όλοι που μπορούν να χαλάσουν τη γεύση μιας σούπας. Εδώ είναι τρία από αυτά!

Δεν τσιγαρίζετε τα λαχανικά
Όταν φτιάχνουμε σούπα, συνήθως τείνουμε να βάζουμε τα αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα λαχανικά στο νερό και να περιμένουμε να μαγειρευτούν. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος! Για να αναδείξετε όλες τις γεύσεις των λαχανικών σας, είναι καλύτερο να τα τσιγαρίσετε σε λίγο λάδι ή βούτυρο, ώστε να είναι ελαφριά ψημένα. Στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό. Ο συνδυασμός του ζεστού τηγανιού, των ψητών λαχανικών και του ζωμού θα επιτρέψει την ανάπτυξη των χυμών. Η σούπα σας θα είναι πολύ λιγότερο ήπια από το συνηθισμένο.

Προσθήκη κρέμας πολύ νωρίς
Εάν θέλετε μια κρεμώδη, παχιά σούπα, μπορείτε να προσθέσετε κρέμα γάλακτος, γάλα καρύδας ή φρέσκο ​​τυρί σε αυτό. Ωστόσο, εάν αναμίξετε αυτά τα γαλακτοκομικά προϊόντα με νερό κατά τη διαδικασία μαγειρέματος, θα χάσουν τη γεύση τους και θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά στο πάχυνση της σούπας. Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε πολύ νερό, η σούπα σας θα είναι πολύ καταρροή ή αραιωμένη.

Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε είναι να μαγειρέψετε τα λαχανικά στο ζωμό, να τα στραγγίξετε και, στη συνέχεια, να προσθέσετε νερό καθώς πηγαίνετε όταν τα αναμειγνύετε για να επιτύχετε την τέλεια συνοχή και, τέλος, προσθέστε την κρέμα.

Προσθέτοντας συστηματικά πατάτες
Εάν έχετε τη διάθεση για μια παχιά σούπα, πιθανότατα θα σκοντάψετε πολλές συνταγές που έχουν πατάτες στη λίστα των συστατικών τους. Εάν θέλετε να μειώσετε τους υδατάνθρακες, μπορείτε να παραλείψετε το 0 4. Το πιστεύετε ή όχι, μπορείτε να φτιάξετε μια παχιά σούπα με λαχανικά μόνο. Για να το πετύχετε, χρησιμοποιήστε λιγότερο νερό κατά το μαγείρεμα ή προσθέστε ξηρούς καρπούς. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τις πατάτες με κολοκυθάκια. Η σούπα σας θα είναι ελαφρύτερη αλλά ακόμα παχιά.

Trending